Menu

Hírek

megemlekezes marcius 15 01

175 évvel ezelőtt a magyarság együtt, félelem nélkül állt ki elhatározásai mellett, és példa nélküli egységben harcolt a magyar nemzet szabadságáért és függetlenségéért.

Bővebben: „Legyen béke, szabadság és egyetértés!”

roka

A Lakosság Figyelmébe!

2023. február 24-én Tiszabecs községben veszettséget állapított meg rókában az állategészségügyi szolgálat. Ezen a területen 2022. őszétől ez már az 5. eset. A magyarországi rókaállomány veszettséggel való fertőzöttségének kizárása; a veszettség esetleges megjelenésének minél előbbi felderítése; illetve az emberi megbetegedések megelőzése érdekében az alábbiakra hívom fel a figyelmüket.

Bővebben: Veszettségi hirdetmény

kata adozas

2023. január 1-jétől a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) jelentős változást hoz az iparűzésiadó-alap egyszerűsített megállapítása terén.

Bővebben: HIPA tudnivalók KATA adóalanyoknak

nonap12

Lisovszki Tamás polgármester köszöntőjét követően a Mandala Dalszínház adott ünnepi műsort Musical varázs címmel, valamint versekkel is kedveskedtek a hölgyeknek, köztük B. Orosz István erre az alkalomra írt versével.

Bővebben: A hölgyeket ünnepeltük községünkben a nemzetközi nőnap alkalmából

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály a környezeti hatásvizsgálati és egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005, (XII. 25.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Khvr.) t § (2) bekezdése és 9. § (4) bekezdése alapján, ezen közlemény útján értesíti a nyilvánosságot, hogy a környezetvédelmi hatóságon az Országos Vízügyi Főigazgatóság (1012 Budapest, Márvány u. 1/10.) meghatalmazása alapján eljáró VIZITÉRV ENVIRON KFT. (4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. /5.) kérelmére, a „Nyírség vízgazdálkodásának fejlesztését (vízpótlás, víztározás, helyi vízvisszatartás) célzó projekt előkészítés” c. KEHOP-143.0-15-2022-00034 azonosítószámú projekt a „Lónyay-főfolyás vízrendezése” projektelem megvalósítása tárgyában környezeti hatásvizsgálati eljárás Indult. A kérelemre indult eljárás a Khvr. 6-11. §-a alapján kerül lefolytatásra.

Bővebb közlemény LETÖLTÉSE

szenosztas 01

Nyírbogdányban szenet kaptak az igénylők | Fotó: Sipeki Péter

Az energiaválság súlyosan érinti a magyar háztartásokat, de a rászorulók ebben a nehéz helyzetben sem maradtak segítség nélkül.

Bővebben: Tűzifával és szénnel is segítenek

rendorseg

Tisztelt Nyírbogdányi lakosok!

Tájékoztatom önöket, hogy 
2023.02.16-án 09 óra 00 perctől
2023.02.16-án 11 óra 00 percig
Czine Ádám r. főtörzsőrmester és Czap László r. zászlós körzeti megbízottak fogadó órát tartanak a 4511 Nyírbogdány, Kőrösi Csorna Sándor utca 2. szám alatt található Polgárőr irodánál.

eak2

Tisztelt Lakosok!

Az ÉAK Nonprofit Kft. Szabolcs- Szatmár- Bereg vármegye területén a lomtalanítást házhoz menő lomtalanítás keretében végzi el, melyet az ingatlanhasználó csak a közszolgáltatóval előre egyeztetett időpontban, évente egy alkalommal, a felkínált időpontokból választva tud igénybe venni.

Bővebben: Lomtalanítás 2023

eak1

Tisztelt Lakosság!
2023 év elején is kézhez kapja valamennyi ingatlanhasználó a hulladékgyűjtő edényre felragasztandó matricát, melyet az NHKV Zrt., a 2022. év utolsó negyedévére vonatkozó, 2023 januárjában postázott számlalevéllel együtt küld ki.

Bővebben: Ne felejtsék el felragasztani a "kuka matricát"

penzugyi szamviteli ugyintezo

Nyírbogdányi Polgármesteri Hivatal
a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján

pályázatot hirdet

Nyírbogdányi Polgármesteri Hivatal

pénzügyi-számviteli ügyintéző

munkakör betöltésére.

Bővebben: Pénzügyi-számviteli ügyintéző állás

honvedseg

Az eddiginél is intenzívebb toborzást folytat a Magvar Honvédség. A következő időszakban több ezer embernek kínálnak kiszámítható, változatos életpályát a régióban is. Nagy Zoltán alezredes, a 2. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka elmondta: a debreceni MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár és az MII Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred, valamint a nyíregyházi székhelyű MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred állományába is keresik az elhivatott jelentkezőket.

Bővebben: Stabil munkalehetőség, kiemelt bérezés

symbol dollar euro

Tisztelt Adózók!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az adózók 2023. év január 1-jétől a helyi iparűzési adó devizában történő megfizetéséről szóló 366/2022. (IX. 26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) alapján a helyi iparűzési adót euró vagy amerikai dollár devizanemben is megfizethetik.

Bővebben: Tájékoztatás a Helyi Iparűzési Adó devizában történő megfizetésének lehetőségéről

tuz

Az elmúlt évek aszályos időjárása következtében megnövekedett szabadtéri tüzek számának a visszaszorítása érdekében és a jogértelmezési problémák elkerülése érdekében indokolt, hogy az érintett település közigazgatási területén található bel- és külterületekre vonatkozóan a hatályos jogszabályi rendelkezésekről az érintett lakosság figyelmét felhívják, ennek érdekében kérem, hogy az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendeletben (a továbbiakban: OTSZ) szereplő – az alábbiakban részletezett – szabadtéri tűzgyújtási szabályokról a lakosságot hirdetményi úton történő tájékoztatásáról gondoskodni szíveskedjen.

<<TÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE>>

Nyirbogdany cimer korbevagva

Tájékoztatjuk a kedves lakosságot, hogy közigazgatási szünet miatt

POLGÁRMESTERI HIVATALBAN AZ ÜGYFÉLFOGADÁS
2022. december. 22. naptól
2023. január 2. napig szünetel.

Legközelebbi ügyfélfogadás:
2023. január 3-án (kedden) 8 órától

Dr. Fekete Erzsébet sk.
jegyző

 

LETÖLTHETŐ HATÁROZAT

aranyvasarnap

A Székely Elek Egyesület csapata diós és mákos bejglivel, szaloncukorral, forralt borral és teával várta a karácsonyi ünnepségre érkezőket. Lisovszki Tamás polgármester ünnepi köszöntőjét követően verscsokorral és egy elbeszéléssel kedveskedett a civil szervezetek képviselőiből álló kis csapat: Lovácsiné Lukács Enikő, Mihalovics Józsefné, Molnár Julianna, Nagyné Lovas Csilla, Németh Gyuláné, Sinka Lajosné, Szentpéteri Viktória. Nagytiszteletű Angyalosy Zsoltné református lelkész asszony adventi gondolatait követően a református énekkar csodálatos ünnepi szolgálatával zárult a karácsonyi ünnepség. Köszönjük, hogy együtt ünnepelhettünk.

Nyírbogdány Község Önkormányzata Képviselő testülete nevében áldott, békés karácsonyt kívánunk Nyírbogdány minden lakójának!

advent nyirbogdany

Adventi koszorúnkon minden vasárnap eggyel több gyertya fénye ragyog fel. A gyertyák a Jézus születése révén szétáradó világosságot, egyben a hitet, a reményt, az örömöt és a szeretetet jelképezik. Az örömvasárnap megtöri a adventi bűnbánatot és emlékeztet rá, hogy közeledik Jézus eljövetele, az öröm ideje. Örömvasárnapon a 14 férőhelyes szálláshely előtti téren elhelyezett adventi koszorún Buzák Zsolt alpolgármester és Terdik Tibor képviselő gyújtották meg a harmadik gyertya fényét. Meghitt ünnepi műsort adott a Szent Mihály Családegyesület és a Béke Nyugdíjas Egyesület, valamint Szabados Viktor parókus úr adventi gondolatait hallgathattuk meg. Találkozzunk a jövő hét vasárnapján is községünk főterén a negyedik adventi gyertya meggyújtásánál. A Székely Elek Egyesület csapata már fél 12-től szeretettel vár minden kedves nyírbogdányi lakost a főtéren diós és mákos bejglivel, teával, forralt borral. Ezt követően 13 órától az önkormányzat nagy szeretettel várja Önöket a karácsonyi ünnepségre a művelődési ház nagytermébe.

Tisztelt Lakosság!
A hétvégén kerül sor a Karácsonyi ajándékutalványok kiosztására a Bogdányi Hiradóban közzétett rend szerint!
Aki a megjelölt időben és helyszínen nem tudja átvenni az utalványt, az ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatalban megteheti 2023. január 31-ig!

Karácsonyi aji

nyirsegviz

A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. felhívja Tisztelt Felhasználói figyelmét, hogy cselekedjenek időben, és kerüljék el a hideg hatására bekövetkező vízmérő-meghibásodás helyreállításának, illetve a vízelfolyás miatt jelentkező, magasabb vízdíjszámlának a költségeit. A hatályos jogszabályok szerint ugyanis az elfolyt vizet, a mérőcsere költségeit, valamint a vízmérőt a felhasználóknak kell megfizetnie, mivel a törvény előírja, hogy kötelesek a vízmérő fagy elleni, megfelelő védelméről gondoskodni.

Bővebben: Hideg és fagyveszély, szigeteljék a vízmérő aknákat és a fedlapokat

ora

Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy a gyártelepi közösségi házban 2022. november 16. napjától az ügyfélfogadás átmenetileg szünetel. Ügyintézésre lehetőség a Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben van (4511 nyírbogdány, Kéki utca 2.)

Megértésüket köszönöm!

Dr. Fekete Erzsébet
jegyző

nak logo 2018

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete
MEGHÍVÓ
Nyírbogdány Települési Agrárgazdasági Bizottság Ülésére

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Alapszabályának IV. fejezet O) cím 16. pontja alapján a települési agrárgazdasági bizottság ülésének összehívására a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke is jogosult különösen tisztújítás érdekében.

Bővebben: Nyírbogdány Települési Agrárgazdasági Bizottság Ülés

Tisztelt Lakosság!

Értesítjük Önöket, hogy az ügysegédi ügyfélfogadás településünkön a Polgármesteri Hivatalban is szünetel 2022. november 01. és 2023. márciusa között!

KEMECSEI UGYSEGED

szen

Tájékoztatjuk Nyírbogdány község lakosságát, hogy önkormányzatunk idén is sikeresen pályázott szociális célú barnakőszén támogatás nyújtására, melynek eredményeként 559 q barnakőszén kiosztására 1.774.825 Ft vissza nem térítendő támogatást kapott.

Bővebben: Tájékoztató a szociális tüzelőanyag igénylés feltételeiről

nyirsegviz

Demecser Alközpont - 2022. II. félév
Ivóvízhálózat mosatási ütemezés

Bővebben: Ivóvízhálózat mosatási ütemezés

nepszamlalas logo 2022

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) meghosszabbította a népszámlálás online adatszolgáltatási időszakát. Kérem, tájékoztassa a Polgármesteri Hivatalhoz forduló adatszolgáltatókat, hogy még október 19-e délelőtt 10.00 óráig élhetnek az önkitöltés lehetőségével.

Bővebben: Népszámlálás 2022 - meghosszabbítás

Templomszenteles 01

Szentmisével ünnepeltük a nyírbogdányi Szentháromság római katolikus templom megáldását október 9-én. Nagy munkálatok folytak a nyírbogdányi templomban; nyílászárók, ablakok cseréje, festés, valamint új gobelin technikával készült keresztutat is kapott a templom.

Bővebben: Templomszentelés Nyírbogdányban

1. oldal / 15

Interaktív térképünk

nagyterkep 2020

Magyar Falu Program

MFP logo 500

Családbarát munkahely lett Önkormányzatunk

Csaladbarat logo

NYIRBOGDANY 800

településvédelem

Nyírbogdány DALA

E-ügyintézés

e ugyintezes

booked.net

Önkormányzati választások 2019

választási.embléma

Kapcsolat

Nyírbogdány Község Önkormányzata
4511 Nyírbogdány, Kéki utca 2.
Tel.: +36 42 532 423
        +36 20 523 9410
onkormanyzatkukacnyirbogdany.hu
www.nyirbogdany.hu

facebook icon  youtube icon  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Weboldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k (sütik) alkalmazásába. Amennyiben nem egyezik bele, kérem zárja be az oldalt. Adatkezelési tájékoztató