Menu
×

Értesítés

Simple Image Gallery Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Simple Image Gallery Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Besorolatlan

Tájékoztatjuk a kedves lakosságot, hogy a POLGÁRMESTERI HIVATALBAN a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal Kemecsei Járási Hivatal ügysegédje újra kihelyezett ügyfélfogadást tart.

Ideje: kéthetent, minden naptári páros hét hétfőjén 14.45 órától 16.00 óráig.

Legközelebbi ügyfélfogadási időpontok:

  • 2023. március 20. (hétfő)
  • 2023. április 3. (hétfő)

Főbb ügytípusok:

  • Aktív korúak ellátása
  • Közgyógy. ellátás igénylése
  • Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapítása
  • Időskorú járadék
  • Hadigondozotti ellátás
  • Ápolási díj megállapítása
  • Igény szerint gyámügyi ügyekben történő ügyintézés

kata valtozas 2022

1. A változások lényege

A változások lényege, hogy a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény szerinti kisadózó vállalkozások tételes adója, a „régi KATA", mint adózási mód 2022. augusztus 31-ével – a törvény erejénél fogva – megszűnik. A Htv. 39/B. §-ában szabályozott, egyszerűsített, tételes iparűzési adómegállapítás lehetősége csak a Kata tv. („új KATA") hatálya alá tartozókra 2022. szeptember 1-jétől vehető igénybe.

Bővebben: TÁJÉKOZTATÁS a KATA változással összefüggő helyi iparűzési adókövetkezményekről

nepszamlalas logo

FELHÍVÁS a 2022. évi népszámlálás lebonyolításában közreműködő számlálóbiztosok jelentkezésére

Munkalehetőség: vegyen részt Ön is a népszámlálás lebonyolításában!

Számlálóbiztosok jelentkezését várják a helyi népszámlálási felelősök – a polgármesteri hivatalok jegyzői, illetve a közös önkormányzati hivatalok jegyzői – a 2022. október–novemberben sorra kerülő országos népszámlálás terepen történő adatgyűjtési időszakára.

Bővebben: 2022. évi népszámlálás, számlálóbiztos-toborzás

hipa

A JOGOSULT KKV-K ADÓELŐLEG-CSÖKKENTÉSI LEHETŐSÉGE ÉS AZ 1%- ADÓMÉRTÉK ALKALMAZÁSA:

2022. évben azon, - a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény szerinti vállalkozó esetén- , amely azzal felel meg a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény (a továbbiakban: KKV törvény) szerinti mikro-, kis- és középvállalkozássá minősítés feltételeinek, hogy esetében a KKV törvény 3. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott nettó árbevétel vagy mérlegfőösszeg értékhatár legfeljebb 4 milliárd forint, a helyi iparűzési adó mértéke 1 százalék, mivel a 2022. évben végződő adóévben alkalmazandó önkormányzati rendeletben megállapított adómérték egyébként 2 százalék. (Htv. 51/M §) A mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő vállalkozóknak a 2022. évben az adott előleg-fizetési időpontban esedékes - a Htv. szerint bevallott és a 2022. évben az önkormányzati adórendelet szerinti adómértékkel bevallandó - adóelőleg 50 százalékát kell az egyes esedékességi időpontokban megfizetni, ha erre vonatkozóan nyilatkozatot tesznek.

Bővebben: Tájékoztató a mikro-, kis- és középvállalkozásnak (kkv) minősülő vállalkozónak a 2022. évi...

parkolo gyartelep

Aműszaki átadás átvétel megtörtént, hamarosan a temetőre érkezők is igénybe vehetik! A képviselő-testület döntése értelmében az új parkolótól a ravatalozóig térkövezett út épül! Ezért a mai napon újabb munkálatok kezdődnek a temetőben! Kérem a lakosok türelmét és együttműködését, hiszen az építkezés valamennyiünk érdekében történik. A munkavégzés ideje alatt a temetőben fokozott figyelemmel tartózkodjanak!

Lisovszki Tamás
Polgármester

Nyírbogdány Község Önkormányzata a helyi önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásának rendjéről szóló 3/2020. (II.12.) rendelete alapján pályázati lehetőség nyílt meg a Nyírbogdányban működő Egyesületek, Alapítványok részére.

A civil szervezetek programjaik megvalósításához, illetve működésükhöz használhatják fel a megítélt összeget!

A pályázat felhasználható keretösszege 1 600 000 Ft.
A pályázat benyújtásának határideje 2021. július 20. 16.00 óra
Benyújtható a Polgármesteri Hivatalban 1 eredeti példányban!
A pályázat benyújtása a rendelet 1. sz. melléklete „Pályázati adatlap” hiánytalan kitöltésével és a szükséges mellékletek csatolásával történik.
A határidő elmulasztása jogvesztő!
A pályázattal kapcsolatban egyszeri hiánypótlásra van lehetőség!

Letölthető dokumentumok:

Egységes 3.2020.(II.12.) rendelet a helyi önszerveződő.szervezetek támogatásáról.pdf
1 melléklet pályázati adatlap.docx

Lisovszki Tamás
Polgármester

erzsebet tabor

Erzsébet tábort szervez Nyírbogdány Község Önkormányzata a Művelődési Házban 2021. július 12-16-ig. Napközis tábor sok-sok színes programmal, kirándulással a sóstói Kaladparkba.
Solymász- és íjászbemutató, kézműves foglalkozások! A résztvevőknek napi ötszöri étkezés biztosított!

Bővebben: Erzsébet tábor

targonca

Önkormányzatunk igyekszik minden lehetőséget megragadni annak érdekében, hogy fejlesszük, bővítsük eszközeinket, berendezéseinket. A november 19-én vettük át gépparkunk újabb darabját a képen látható targoncát, melyet pályázati támogatásból vásároltunk!

Lisovszki Tamás
Polgármester

Bogdány Petrol Kft. 20 éves fennállásának elismeréséül és a helyi társadalomban betöltött kiemelkedő gazdasági szerepéért, a község fejlődéséért és lakosai életkörülményeinek javításáért a képviselő-testület a cégvezetése részére jubileumi díszoklevelet adományozott. Az elismerő oklevél átadására a mai napon a testület kihelyezett ülésén a gyár területén került sor.

{gallery}2020/elismeres/{/gallery}

Neoton koncert megközelítése, helyszíne és parkolási lehetőségei: A koncert helyszíne: Nyírbogdány, Fő u.3. Parkolási lehetőségek: Fő u.1 (kb.150 db autó) és Kéki u.26/a (kb.30 db autó), a parkolást mutató képeken a zöld vonalnak megfelelően azon utcákban kényelmesen lehet a
padkákon is parkolni, de ne álljanak kapubejárók elé. A Kőrösi Csoma S. utca 07.07-én 15.00 órától ideiglenesen egyenirányítva lesz a Fő utcáról
való behajtás irányába.


KONCERTBUSZ: a Neoton koncertre buszjárat indul Nyirbogdány vasútállomásról a koncert helyszínére a képen látható időpontokban. Ezzel nemcsak a Gyártelepi lakosoknak, de a szomszéd településekről vonattal érkező vendégeinek számára kedveskedünk. Az időpontok mindkét menetirányból érkező vonatokhoz igazodnak!
(Visszautazásról  a Nyíregyháza irányába utazók érdeklődjenek a vonat
csatlakozásról, Záhony irányba a vonatcsatlakozás a koncertbusz vissza
indulásának megfelelő!)

Screenshot 20190706 181211Screenshot 20190706 181153

Screenshot 20190706 181123

koncertbusz

Neoton info

Neoton plaki

kereskedoi felhivas

{gallery}2019/Panno/munka{/gallery}

B. Orosz István: Bogdány története című pannó

Panno 01

Bogdány története /250 x 350 cm/ olaj / 2002

A falu történetét bemutató pannó 1219-től napjainkig dolgozza fel a település életének fontosabb eseményeit. A történet egy képzeletben rekonstruált Árpád-kori templommal kezdődik, ami emlékeztet a középkorban elpusztult Hene településre. A Rétköz határán fekvő település nagy része vizes-mocsaras vidék volt, ezért került a képre a szigonnyal és ezüst csukát kezében tartó alak, ami Nyírbogdány címerében is felfedezhető. A földbe temetett harang, ami az első világháborúig a református templom tornyában lakott, a henei „Szent Miklós templom” harangja volt, a hadak elől egy kútba rejtették, de soha nem találták meg, ahol a néphagyomány szerint, időközönként megszólal. A kép középpontjában egy vásári jelenet. 1607-ben már vásártartási engedéllyel rendelkező Bogdány, 1811-ben mezőváros rangra emelkedésének állít emléket.

Alatta az 1835-ből származó pecsét felirata:
„BOGDANY VAROPETSETTYE”

A kép jobb felső részén, öt lóból álló csoport látható, a Rákóczi szabadságharc idején a település öt lovast adott a fejedelemnek. A kép alsó, bal szélén egy 1848-as nemzetőr őrt áll, mellette Kövér István hadnagy, akit nemzetőrből léptettek elő, és aki több hőstettet hajtott végre a szabadságharc idején. Előtte a szabolcsi 48. honvédzászlóalj zászlója, rajta két szalagon a felirat: „ Szabolcs a hazáért” „Győzni vagy halni”. A kép folytatása a történelmi Magyarország sziluettjében, a két világháborúra emlékeztet. A következő képsor szüreti felvonulás. A díszes lovasok feldíszített szekereken vonultak végig a falun, aminek hagyományát a mai napig őrzik. Az eseménysor 2000-ben a millennium alkalmából felállított emlékoszloppal zárul, amit a régi „vásártéren” állítottak fel, ami szintén B. Orosz István alkotása.

A történet képeit a település nevezetes épületei, Szalánczy kastély, a volt római katolikus templom, református templom, Székely kastély és egy jellegzetes nádtetős parasztház fűzik láncra. Szimbolikusan jelenik meg a nyírségre jellemző, a homokos területet benépesítő almafa, a homokdombokon termelt szőlő. A tölgyfa, ami szintén felfedezhető a kép felső részén lévő Nyírbogdány címerében.

{gallery}2019/Panno{/gallery}


B. Orosz István: Szerelem című pannó

szerelem panno

Szerelem /250 x 200 cm/ olaj /2006

A kép a lélek egymásra találását, az örök szerelmet, az összetartozást
szimbolizálja. A tavirózsából, akár a tündérmesében, a lángoló virágból életre kel és az élet fájában összenő. A naprózsában a jelképek, a tulipán és a szív, a rózsák forgatagában, a szegfű a hűség, míg az életfa csúcsán a liliom, a tisztaság, a szerelem dicsőségét hirdetik.


B. Orosz István: Házasság című pannó

hazassag panno

Házasság /250 x 200 cm/ olaj /2006

A kép a párválasztást, a szerelmet és hűséget, a házasságkötés pillanatát ábrázolja a koszorúslány ill. a vőfély társaságában. A két életfa, ami a tavirózsából fakad, belépve a naprózsába, életre kel a szerelmi jelképek örvénylő sokaságában. Előtérben a bölcső, ami már egy új élet, az otthon, a családi fészek melegét rejti.

 

1. oldal / 2

Választás 2024

NVI hirdetmeny 2024

Interaktív térképünk

nagyterkep 2020

MFP

Nyertes pályázatok

Családbarát munkahely lett Önkormányzatunk

 Csaladbarat hely logo

Tanúsítvány családbarát hely

 

NYIRBOGDANY 800

településvédelem

Nyírbogdány DALA

E-ügyintézés

e ugyintezes

booked.net

Kapcsolat

Nyírbogdány Község Önkormányzata
4511 Nyírbogdány, Kéki utca 2.
Tel.: +36 42 532 423
        +36 20 523 9410
onkormanyzatkukacnyirbogdany.hu
www.nyirbogdany.hu

facebook icon  youtube icon  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Weboldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k (sütik) alkalmazásába. Amennyiben nem egyezik bele, kérem zárja be az oldalt. Adatkezelési tájékoztató