Hírek

Nyírbogdány Község Önkormányzata szeretettel várja községünk időskorú lakóit 2021. október 1-én (péntek) 16:30 órától Idősek világnapja alkalmából szervezett rendezvényére a Művelődési Ház nagytermébe.
(Nyírbogdány, Fő utca 8.)

idosek vilagnapja

konyvtar

A Kazinczy Ferenc Baptista Általános Iskola első és második osztályos tanulói látogattak a Könyvtár, Információs és Közösségi Helyre szeptember 6-án, ahol egy vidám, zenés-táncos, interaktív előadásban vehettek részt. Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát, köszönet a programért a Móricz Zsigmond Megyei könyvtárnak!

falunap

Augusztus 29-én Nyírbogdány küldöttsége részt vett az Első Nagydobronyi Kistérségi Falunapon! A délelőtti istentisztelet után hídavatáson vettünk részt, amely a település két részét köti össze, de jelképesen a szétszórt nemzet összetartozását is kifejezi! A híd és a gyönyörű környezete is a helyiek munkájának a gyümölcse. A hídavatáson többek között részt vett Nagydobrony, Gyergyóremete, Ajak, Biatorbágy és Nyírbogdány polgármestere. A délutáni falunapi kulturális és szórakoztató programok közben jutott idő a kapcsolatok építésére a helyiekkel és a vendég települések vezetőivel is!
Köszönjük a meghívást a Nagydobronyi Kistérség polgármesterének Nagy Ferencnek és gratulálunk a nagyon színvonalas rendezvény megszervezéséhez!

Bővebben: Falunap 2021

viragos video

A 2021. augusztus 20-án megtartott Falunapi rendezvényen átadásra kerültek a Virágos Nyírbogdány környezetszépítő verseny elismerő díjai. A Virágos Nyírbogdány pályázatra beérkezett jelentkezőkről elmondhatjuk,hogy szeretik a virágokat, s szívügyünknek tekintik a részvételt, a község szépítését, díszítését. Mert a virágok a legszebb díszítő elemek. A velük való foglalatosság sok munkát, befektetést kíván. Szeretnénk megköszönni, hogy részt vettek, s megmutatták kertjeiket.

Bővebben: Virágos Nyírbogdány környezetszépítő verseny

hazhoz visszuk fej

A Kormányablakbusz szeptember hónapban az alábbiak szerint érkezik Nyírbogdányba!
A mellékelt fotókon pontos időpontok és helyszínek! Aki teheti intézze ügyeit itt helyben!

Bővebben: Az ügyintézés ismét házhoz jön

Nyírbogdány falunap 15

Kedves Nyírbogdányiak!

Augusztus 20-án Falunapot tartottunk. A programok már délelőtt 10 órakor kezdődtek amikor a szépen felújított református templomban tartott istentisztelet alkalmával, igét hirdetett N.T. Forró László Püspök helyettes – Hegyközkovácsi.

Ezután került sor az új kenyér megszentelésére és megszegésére a történelmi egyházak képviselői és településünk polgármestere közreműködésével.

Bővebben: Augusztus 20-án Falunapot tartottunk

iskola tanulás

Tisztelt Szülők, kedves Iskolások!

Nyírbogdány Község Önkormányzata Képviselő-testülete Tanévindító támogatásként a Nyírbogdányban a támogatás nyújtását megelőző 1 évben folyamatosan állandó lakcímmel rendelkező:

  1. általános iskolai tanulók,
  2. középfokú nevelési-oktatási intézményekbe beiratkozott nappali rendszerű képzésben részt vevő tanulók
  3. felsőfokú nevelési-oktatási intézményekbe beiratkozott nappali rendszerű képzésben részt vevő 24. életévüket be nem töltött tanulók

Bővebben: Tanévindító támogatás

Augusztus 20

2021. augusztus 20-án szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt Nyírbogdány község Falunapi rendezvényére! Főzőcsapatok jelentkezését is várjuk a 20/2292170 telefonszámon vagy személyesen a könyvtárban! A Gyártelep iskola előtti megállóból kisbusz szállítja az utasokat 9:30 és 13:30 órakor a programhelyszínekre, majd a rendezvény végén vissza.

A műsorváltozás joga fenntartva!

Viharkar 02

Településünket is elérte a vihar 2021. augusztus 1-én. Az esti órákban a beérkezett jelzések alapján megállapíthattuk, hogy szerencsére nagyon súlyos eset nem történt. A Vasvári P. utca néhány ingatlanjának tetejét rongálta meg a nagy szél, illetve melléképület tetejét szakította le. A lakosok közös összefogással a károk elhárítását még az este folyamán megkezdték és elvégezték. A Nemzetiségi Önkormányzat vezetőjével egyeztetve az Önkormányzat létrát, és néhány esetben fóliát biztosított az ingatlantulajdonosok részére! A vihar miatt egyetlen ingatlan sem vált lakhatatlanná.

Bővebben: Viharkár

Aratónap 02

2021. július 31-én aratóünnepet tartott Nyírbogdány községben a nyírbogdányi Veres Farm, a Bogdányi Tájház és Nyírbogdány Község Önkormányzat. 10 órától Nyírbogdány utcáin a felvonulás hintóit, fogatait csodálhatták meg a nyírbogdányiak, majd a Veres Farmon a Veres család íncsiklandó sajtkóstolóval várta a kedves vendégeket. 11 órától kezdetét vette az aratóverseny, melyen az Őszikék Nyugdíjas Egyesület aratócsapata szerzett első helyezést.

Bővebben: Nyírbogdányi Arató Ünnep

Tisztelt lakosok, közlekedők, átutazók, vendégek!

Hosszú évek óta okoz komoly problémát a Kéki utcán az orvosi rendelők, református templom, polgármesteri hivatal előtti útszakaszon a padkán vagy sok esetben az útszélen parkoló gépjárművek sokasága. Sajnos az utóbbi időben már az út mindkét oldalán megállnak a gépkocsik, ami komoly baleseti tényező lehet!

parkolo

Bővebben: Új parkolók kialakítása

co erzekelo

Az elmúlt évek alatt az országosan megnövekedett szén-monoxid mérgezéssel járó káreseményeknek a visszaszorítása érdekében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége az alábbiakról tájékoztatja Önöket:

Bővebben: Tájékoztatás a szén-monoxid mérgezések megelőzésével kapcsolatban

Mindenkinek ajánlom figyelmébe az alábbi felhívást és aki szeretne élni a lehetőséggel az kérem a Polgármesteri Hivatalban kérjen nyomtatványt és határidőben juttassa azt vissza!

kutya

Bővebben: Kutya, macska ivartalanítás és mikrochippelés

egeszsegugyi dolgozok 6

Nyírbogdány Község Önkormányzat Képviselő Testületének döntése értelmében Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja (július 01.) alkalmából elismerő oklevelek átadására került sor településünkön.

Bővebben: Egészségügyi dolgozók köszöntése

sutoolaj1

Sokunknak okoz gondot a használt háztartási sütőolajok elhelyezése. Szűkebb és tágabb környezetünk védelme érdekében Önkormányzatunk csatlakozott egy olyan programhoz, amelynek segítségével lehetőséget biztosítunk a lakosságnak a használt sütőolajok leadására!

Bővebben: Használt háztartási sütőolajok elhelyezése

Nyírbogdány nyár 7

Az elmúlt időszak és az elkövetkező hetek, hónapok történéseiről szeretném tájékoztatni Önöket.

A Dózsa Gy. utca egy szakaszán a napokban megkezdődik a járda építése, a kivitelező kiválasztása megtörtént. Ez a beruházás folytatása lesz a Kéki utcai járda építésnek, a sikeres Magyar Falu pályázatnak köszönhetően. Jelen beruházás és a korábbi járdaépítés indokolta, hogy a Kéki utca - Dózsa Gy. utca bizonyos szakaszain a csapadékvíz elvezető árkokat megújítsuk! Ezek a munkálatok már elkészültek, az önkormányzat saját erőből végeztette el a beruházást.

Bővebben: Az elkövetkező hetek, hónapok történései településünkön

A Jerusalema tánckihíváshoz a nyírbogdányi Sion Idősek Szeretetotthona is csatlakozott!
Szükségünk van az önfeledt, boldog, örömteli pillanatokra, ezt közvetíti a táncuk és támogatásukat fejezik ki minden kedves nézőnek és minden egyes egészségügyi intézményben és szociális intézményben dolgozónak világszerte.

 

Végre közösen ünnepelhetünk!

falunap1

parkolo 1

parkolo 4

Az elmúlt hetekben mindenki találkozhatott a településen folyó munkálatokkal, amelyek néha okozhattak kellemetlenséget a közlekedőknek, illetve az itt élőknek. Ezek a fejlesztések az Önök és a település érdekében történtek. A türelmüket ezúton is köszönjük!

Bővebben: Új parkoló építése

Várunk minden kedves mozogni vágyót a művelődési házba keddenként 18:00 órától! Gyere és táncold magad formába!

zumba 2021

tajhaz 04

Nyírbogdány Község Önkormányzata örömmel volt házigazdája az eseménynek! Büszkék vagyunk Bogdányi Ferencre és az általa működtetett Bogdányi Tájházra!

Bővebben: Kelet-magyarországi Tájházak Regionális Találkozója

Szomorú szívvel emlékeztünk Trianonra, a 101 évvel ezelőtti békeszerződés aláírására.

trianon 2021

Lakossági tájékoztató a település polgári védelmi lakossági riasztó és -tájékoztató eszközeinek hangos üzempróbájáról!
A Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén, tizenkilenc településen tartanak szirénapróbát ebben a hónapban. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatja a lakosságot, hogy 2021. június 2-ától tizenkilenc település polgári védelmi lakossági riasztó és –tájékoztató eszközeinek hangos üzempróbáját végzik. A szirénák megszólalása az alábbi időpontokban csak a rendszer próbája, így a lakosságnak teendője nem lesz.
Az üzempróbák során az úgynevezett ’riadó elmúlt’ jelzést hallhatják majd a lakosok, azaz 30 másodperces folyamatos, állandó hangmagasságú szirénahangot, majd 30 másodperc szünet után újból 30 másodperces folyamatos, állandó hangmagasságú szirénahangot adnak majd le.

Településünkön a hangpróba ideje 2021. június 14. Hétfő

Az esetleges kellemetlenségekért szíves megértésüket kérjük, a szirénapróbák végrehajtása az Önök biztonságát szolgálja.

Lisovszki Tamás
Polgármester

park3

Az Önkormányzat az idei évben is igyekszik a parkok, közterületek, temetők ápolását, karbantartását és virágosítását kiemelten kezelni. A már korábban megszokott módon a Művelődési Ház előtti parkban, a Polgármesteri Hivatal előtti területen és a temetőkben megkezdődött a szebbnél szebb virágok kihelyezése!

Bővebben: Parkok, közterületek, temetők ápolása

A Járási Hatósági Főállatorvos megkeresése alapján tájékoztatjuk Nyírbogdány község eb tartó lakosait, hogy 2021. évben MÁJUS 16-ÁN ( VASÁRNAP) eboltás lesz a képen olvasható helyszíneken. A pótolás lehetősége 2021. június 13. (vasárnap) lesz.

Eboltás

Nyírbogdány Község Önkormányzata idén is meghirdeti a  "Virágos Nyírbogdány" környezetszépítő versenyt. Ebben az évben külön kategóriában intézmények, egyházak, üzletek jelentkezését is várjuk!

Virágos nyírbogdány 2021

Bővebben: Virágos Nyírbogdány környezetszépítő verseny

Nyírbogdány Község Polgármestere a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Nyírbogdány Község Polgármesteri Hivatal jegyző munkakör betöltésére.
A pályázat benyújtásának határideje: 2021. május 25.

Bővebben: Pályázati kiírás jegyzői állás betöltésére

NYÍRBOGDÁNY KÖZSÉG településrendezési eszközeiben történt módosításról

Nyírbogdány Község Önkormányzata a 8/2021. (V.06.) önk. rendeletével módosította a Kéki u.– Körösi Csoma S. u.– Dózsa Gy. u által határolt területre vonatkozóan a hatályos helyi építési szabályzatát és szabályozási tervét módosította annak érdekében, hogy a tervezett fejlesztés (Helyi Termelői Piac – raktár és tároló helyiségek építése, bővítése) megtörténhessen.

Bővebben: Partnerségi Hirdetmény

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által (nemcsak) szépkorúak részére elkészített aktuális bűnmegelőzési hírlevél a „jószándékú idősemberek” kihasználásával összefüggő bűncselekmények megelőzésével foglalkozik.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot olvassák figyelemmel következő hírlevelét.

Bővebben: Májusi bűnmegelőzési hírlevél

A Bogdányi Híradó legutóbbi lapszámában, tájékoztattuk a T. Lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatal 2021-es évének egyik nagy feladatai közé tartozik a községben őstermelői tevékenységet végző magánszemélyek iparűzési adó bevallásainak felülvizsgálata.

A vállalkozói körbe beletartoznak azok a magánszemélyek is, akik a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint mezőgazdasági őstermelők, feltéve, hogy őstermelői tevékenységéből származó bevételük az adott adóévben a 600.000 forintot, 2021. évtől az éves minimálbér 50%-át meghaladja.

Bővebben: Az elmúlt 5 évben iparüzési adó bevallások benyújtását elmulasztó őstermelők figyelem!

A Nyírbogdányi Helyi Választási Bizottság 2021. április 22-ei ülésén a települési roma nemzetiségi önkormányzat megüresedett képviseli helyének betöltéséről döntött. A Debreceni Törvényszék ítélete méltatlanság miatt megszüntette az egyik roma nemzetiségi képviselő képviselői megbízatását.

Bővebben: Megüresedett mandátum kiosztásáról döntött a HVB

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által elkészített aktuális bűnmegelőzési hírlevél a kerékpárlopások megelőzésével foglalkozik.

Kérjük a T. Lakosságot olvassák figyelemmel következő hírlevelét.

Kerékpárlopások megelőzése!

bringa1

Bővebben: Bűnmegelőzési hirlevél

ebosszeiras

Tisztelt Ebtulajdonosok és Ebtartók!
Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (továbbiakban: Ávtv.) 42/B. § (1) bekezdésében foglalt kötelezettség alapján Nyírbogdány Község Önkormányzata az ebrendészeti feladatai ellátása érdekében Nyírbogdány közigazgatási területén tartott ebek nyilvántartásba vétele céljából indított ebösszeírást folytat 2021. április 1. és 2021. június 30. napja között.

Bővebben: Ebösszeírás 2021

Csaladbarat logo nagy

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. felhívására a Családbarát Hely tanúsító védjegy Bronz fokozatát Nyírbogdány Község Önkormányzata is megkapta.

Bővebben: „Családbarát hely” minősítésre lett érdemes az önkormányzat

NYÍRBOGDÁNY KÖZSÉG településrendezési eszközeinek

(településszerkezeti terv és leírás, helyi építési szabályzat és szabályozási terv)
a Kéki u.– Körösi Csoma S. u.– Dózsa Gy. u.
által határolt tömbre vonatkozó módosítás,
továbbá szükség esetén a kapcsolódó településképi eszközök módosításának egyeztetése vonatkozásában

RÉSZLETES SZAKMAI TÁJÉKOZTATÓ 
MUNKAKÖZI TÁJÉKOZTATÁS

Bővebben: Partnerségi hirdetmény és elektronikus úton lefolytatandó lakossági fórum megtartásáról

1. oldal / 10

Kapcsolat

Nyírbogdány Község Önkormányzata
4511 Nyírbogdány, Kéki utca 2.
Tel.: +36 42 532 423
        +36 20 523 9410
onkormanyzatkukacnyirbogdany.hu
www.nyirbogdany.hu

facebook icon  youtube icon  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Weboldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k (sütik) alkalmazásába. Amennyiben nem egyezik bele, kérem zárja be az oldalt. Adatkezelési tájékoztató